top of page
Εικόνα συγγραφέαΣΥΝΘΕΣΗ

ΑΡΔΕΥΣΗ 2020-2024




Τα τελευταία τέσσερα χρόνια και μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, μας ανατέθηκε από τους δημότες η ευθύνη να οδηγήσουμε τον Δήμο Δίου-Ολύμπου μπροστά, να εργαζόμαστε συνεχώς, προκειμένου να επιτύχουμε το καλύτερο για τον τόπο μας. Τα προβλήματα είναι πολλά. Φέτος όμως το μεγαλύτερο είναι το εκρηκτικό θέμα της λειψυδρίας. Ήδη 14 δήμοι σε όλη την Ελλάδα τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας, ενώ ο περασμένος Ιούλιος ήταν ο πιο θερμός μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ.


Διανύουμε ένα πολύ δύσκολο, άνυδρο και ζεστό καλοκαίρι, και επιπλέον, όλοι γνωρίζουμε ότι, το χειμώνα που πέρασε, στον Όλυμπο δεν σημειώθηκαν παρά ελάχιστες χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα τα υδάτινα αποθέματα να έχουν περιοριστεί πολύ.


 Η δημοτική μας παράταξη, διαβλέποντας τον κίνδυνο που συνεχώς μεγαλώνει αλλά και την αγωνία των συνδημοτών μας, που απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα, υλοποίησε μια σειρά από έργα που προσθέτουν υδάτινο απόθεμα στην άρδευση και υποστηρίζουν όσο το δυνατό περισσότερο τις ανάγκες των καλλιεργειών.





Με λίγα λόγια στην άρδευση την περίοδο 2020 – 2024 έγιναν τα εξής:


• Επτά νέες γεωτρήσεις προστέθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια και εξοπλίστηκαν με νέο εξοπλισμό. Η γεώτρηση στον Άγιο Σπυρίδωνα χρηματοδοτήθηκε από την Π.Ε. Πιερίας την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

• Ένας νέος ταμιευτήρας 133.000 κ.μ. κατασκευάστηκε και λειτουργεί.

• Αντικαταστάθηκαν 16 υποβρύχιες αντλίες.

• Αντικαταστάθηκαν 8 inverters και soft starters.

• Τοποθετήθηκαν 2 προωθητικά συγκροτήματα (Κούτρες και 458).

• Τοποθετήθηκαν 3 νέα boosters.

• Αντικαταστάθηκαν 6 μοτέρ σε φυγόκεντρα συγκροτήματα.

• Σε όλα τα δίκτυα άρδευσης έχουμε πλέον ψηφιακή χαρτογράφηση και άδειες χρήσης νερού.

• Πολλά νέα χιλιόμετρα αρδευτικού δικτύου προστέθηκαν στο υφιστάμενο δίκτυο.

• Τα αντλιοστάσια επισκευάστηκαν και λειτουργούν πλέον αναβαθμισμένα.

• Παράλληλα, ο Δήμος μας έλαβε χρηματοδότηση περίπου 2.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα «ΥΔΩΡ» και μετά από διαγωνισμό υπάρχει ανάδοχος, για την αναβάθμιση των αντλιοστασίων και των δικτύων μας. Το έργο θα ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι.

• Προχωράει η μελέτη για την κατασκευή του 3ου ταμιευτήρα, χωρητικότητας 153.000 κ.μ., η οποία χρηματοδοτείται από την Π.Ε. Πιερίας. Πιστεύουμε πως το έργο θα ξεκινήσει το 2025.


Όλο αυτό το έργο, μόνο οι κακόπιστοι μπορούν να το χαρακτηρίσουν «Τίποτα» ή «Αδράνεια»…


Σαφώς χρειάζεται να γίνουν περισσότερα, γιατί οι καταστάσεις απαιτούν περισσότερα.


Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν σημεία που χρειάζονται βελτίωση και περισσότερη υποστήριξη. Είμαστε συνεχώς παρόντες στα δύσκολα αυτά σημεία.


Οι συνεχείς φυτεύσεις ακτινιδίων, σε δύσκολες και απομακρυσμένες περιοχές τα προηγούμενα χρόνια μας αναγκάζουν να τρέξουμε γρηγορότερα.

Οι συνδημότες μας όμως, γνωρίζουν και αναγνωρίζουν την προσπάθεια.


Η καλοπροαίρετη κριτική ήταν και θα είναι πάντα καλοδεχούμενη και ευπρόσδεκτη. Η απαξίωση όμως και ο μηδενισμός δεν είναι επιχείρημα.

Η δική μας ευθύνη είναι να προχωρούμε μπροστά με περισσότερη δουλειά και προσπάθεια. Αυτό κάνουμε και γι’ αυτό θα κριθούμε όταν θα έρθει ξανά η ώρα.


4 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page